Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013

Obiective și scop

Obiectiv general

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea unei administraţii publice mai eficiente şi mai eficace la nivelul autorităţilor publice locale (in special Primăria Mun.Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba, Institutia Prefectului, jud. Alba), a structurilor subordonate acestora si deconcentratelor din jud.Alba, prin dezvoltarea şi furnizarea unor programe de instruire în domenii relevante pentru dezvoltarea si perfecţionarea abilităţilor de comunicare in sfera publica si comunicare in limba straina ale angajaţilor, în vederea atingerii unor cerinţe şi standarde impuse de Uniunea Europeană.

Pentru atingerea obiectivului general al proiectului,se vor desfasura 9 cursuri de specializare,dintre care se vor acredita un numar de 6 cursuri prin proiect, pentru un numar total de 360 cursanti din randul personalului administratiei publice mentionate. Realizarea obiectivului general se va realiza in contextul promovarii directe, inclusiv prin module de pregatire a doua dintre cele mai importante teme orizontale ale politicilor UE – respectiv egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila.

Scopul proiectului

Scopul proiectului consta in realizarea unor îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice in jud.Alba ,la nivelul Primăriei Mun.Alba Iulia , Consiliului Judetean Alba, Institutiei Prefectului, jud. Alba), a tructurilor subordonate acestora si a deconcentratelor.

Obiective specifice

Ca obiective specifice, proiectul isi propune ca pe parcursul a 18 de luni, la nivelul jud.Alba, sa:

1.Contribuie la dezvoltarea si perfecţionarea abilităţilor de comunicare in sfera publica si comunicare in limba straina a unui numar de 360 persoane din grupul tinta implicate in sfera de comunicare publica cu cetateni romani si straini.

2. Imbunatateasca competentele tehnice, organizationale si manageriale ale 80 persoane din grupul tinta in domeniul egalitatii de sanse si dezvoltarii durabile.

3. Imbunatateasca competentele de comunicare publica ale unui numar minim de 40 de persoane si 30 institutii publice locale si deconcentrate din jud.Alba.

4. Promoveze un schimb de experienta pe plan judetean, pentru 200 persoane din grupul tinta in vederea cresterii capacitatii de comunicare a institutiilor publice locale si deconcentratelor din jud.Alba,in conditiile socio-economice actuale, derivate din statutul Romaniei de membra a Uniunii Europene.